Ajankohtaista-arkisto yläkuva
Ajankohtaista-arkisto

Ajankohtaista-arkisto

Tältä sivulta löydät Rakennuttajakaaren arkistoidut uutiset ja blogiartikkelit. Uusimmat kirjoitukset löydät ajankohtaista-sivulta.

Kuinka vähän esteettömyydestä tiesinkään

BLOGI 27.8.2021

Suoritin viime vuonna rakennetun ympäristön esteettömyyskartoittajan koulutuksen Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKEn järjestämänä. Mikä tietovyöry jo heti ensimmäisestä päivästä lähtien! Kannatti ehdottomasti, ajattelin. Mitä pidemmälle koulutus eteni, sitä suuremmaksi kasvoi ymmärtämykseni (ja häpeäni) siitä, kuinka vähän kaikesta esteettömyyteen liittyvästä tiesinkään.

Tulipa hyvä – kenen vika?

BLOGI 30.6.2021

Rakentamisen lopputuloksista puhutaan järjestäen negaation kautta. Putkiremontti myöhästyi. Laatu oli surkeaa. Suunnittelija ei ollut huomioinut sitä ja tätä. Blogissaan LVIA-suunnittelun tiimipäällikkö Sami Linnermo pohtii rakennusalan huonoa mainetta ja sitä, miten järkeilyllä, hyvällä suunnittelulla ja myös onnistumisista kertomalla asia saataisiin käännettyä päinvastaiseksi. Jokainen rakentamisen ammattilainen ja asiansa osaava tekijä on varmasti ylpeä omasta kädenjäljestään ja haluaa sanoa: minä tein tämän ja tulipa hyvä!

Hyvän työpaikan fiiliksen haistaa jo aulassa

BLOGI 28.4.2021

Järjen ääni putkiremontissa

VIDEO 16.4.2021

Järjen Ääni videosarjassamme avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja ja Rakennuttajakaaren perustajaosakas Tuomas Pakka keskustelevat mm. pieleen menneistä putkiremonteista ja onnistuneen remontin kulmakivistä. Katso ja poimi parhaat vinkit talteen!

Kiinteistöjen hukkalämmön hyödyntäminen

BLOGI 30.3.2021

Kiinteistöjen hukkalämmön hyödyntäminen – ilmastoteko vai kustannussäästö? Molemmat.

Järjen ääni

BLOGI 12.2.2021

Miksi rakennusalalla maksetaan mieluummin virheistä kuin niiden välttelystä?

Rakennuttajakaaren kasvavaan joukkoon lisää uusia työntekijöitä

NIMITYSUUTINEN 12.2.2021

Rakennuttajakaaren huippuosaajista koostuva porukkamme on täydentynyt uusilla työntekijöillä. Reilun kahden kuukauden aikana olemme saaneet riveihimme peräti viisi uutta työntekijää.

Tutkimus- ja Projektinjohto-osastoille uudet osastopäälliköt

NIMITYSUUTINEN 11.2.2021

Rakennuttajakaaren reippaan kasvun myötä tutkimus- ja projektinjohto-osastot saivat vuoden alusta alkaen uudet osastopäälliköt, jotka toimivat myös osastojen esimiehinä. Osaajat löytyivät talon sisältä vanhojen konkareidemme laajentaessa omia vastuualueitaan.